fbpx

Klinikk24

Hva kan vi hjelpe deg med?

Fot- og leggsmerter

Spiseforstyrrelser

Hånd / finger skader

Artrose

Traumer

Albuplager

Kneplager

Stress og søvnproblemer

Skulderplager

Hofte og bekkenplager

Utbrenthet

Nakkesmerter

Ryggsmerter

Angst og depresjon

Hodepine / svimmelhet

Ingen problemer er for små

Ikke vær redd for å be om hjelp

høy kompetanse

MANUELLTERAPI

Hos K24 vil du møte erfarne og videreutdannede manuellterapeuter med høy faglig kompetanse.
Våre manuellterapeuter har sin mastegrad fra de beste universitetene i Australia og videreutdanning innen både rygglidelser, idrettsmedisin, injeksjonsterapi og ultralyddiagnostikk.


Hos våre Manuellterapeuter vil du få:

 • En grundig undersøkelse og vurdering av funksjon/problemstilling i lys av systematisert erfarings- og forskningskunnskap
 • Svar på dine spørsmål omkring dine merker/plager
 • Hjelp til smertelindring og egenmestring
 • Fokus på å behandle årsaken og ikke symptomene
 • Råd og hjelp til hvordan hinder at plagene kommer tilbake.

Manuellterapeutene er primærkontakter på lik linke med fastlegene og kan om nødvendig henvise videre til spesialisthelsetjenesten, bildediagnostikk (røtgen, MR, CT osv) eller sykemelde i inntil 12 uker ved behov.
Manuellterapi er en videreutdanning innen fysioterapi. For å bli manuellterapeut må man gjennom et toårig masterprogram på universitet etter endt grunnutdanning og obligatorisk pliktår. Totalt tar det derfor minimum 7 år med for å bli manuellterapeut.

Helhetlig helse

KIROPRAKTIKK

Hos K24 vil du møte en erfaren kiropraktor med høy faglig kompetanse og fokus på helhetlig helse. Kiropraktoren gjør en grundig undersøkelse og sammen med pasienten legges en behandlingsplan som tar tak i alle aspekter av livet for et best mulig behandlingsresultat.

Hos vår Kiropraktor vil du få:

 • En grundig undersøkelse og vurdering av funksjon/problemstilling i lys av systematisert erfarings- og forskningskunnskap
 • Svar på dine spørsmål omkring dine merker/plager
 • Hjelp til smertelindring og egenmestring
 • Fokus på å behandle årsaken og ikke symptomene
 • Råd og hjelp til hvordan hinder at plagene kommer tilbake.

En kiropraktor jobber med nedsatt funksjon eller smertetilstander i muskel-skjelett apparatet. Kiropraktoren er primærkontakt på lik linke med manuellterapeutene og fastlegen, og kan om nødvendig henvise videre til spesialisthelsetjenesten, bildediagnostikk (røtgen, MR, CT osv) eller sykemelde i inntil 12 uker ved behov.

Manipulasjon eller leddjustering er en av flere behandlingsredskaper en kiropraktor kan velge å bruke som behandling. Andre behandlingsmetoder kiropraktoren bruker er nålebehandling, treningsveiliedning, hjemmeøvelser, ergonomisk tilpasning, teiping, veiliedning og hjelp til guidet smertefri bevegelse med hendene.

Rehabiltering & forebygging

Fysioterapi

Våre fysioterapeuter har bred kunnskap om bevegelsessystemets oppbygning og funksjon hos frisk og syk og om hvordan fysiske, psykiske og sosiale faktorer bidrar til helse og sykdom. Deres teoretiske grunnlag for fagutøvelsen er forankret i naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humanistisk vitenskap.

Hva kan K24s fysioterapeuter hjelpe deg med?

 • Rehabilitering, forebyggende trening, prestasjonsfremmende trening i tett samarabeid med våre prestasjonstrenere og andre behandlere
 • Enkle, konkrete råd om hvordan du kan redusere smerter/plager i hverdagen
 • Arbeidsplassvurderinger
 • Muskulære behandlingsteknikker
 • Leddmobilisering


Hos våre fysioterapeuter vil du få:

 • En grundig undersøkelse og vurdering av funksjon/problemstilling i lys av systematisert erfarings- og forskningskunnskap
 • Svar på dine spørsmål
 • Hjelp til smertelindring og egenmestring av plagene
 • Fokus på å behandle årsaken og ikke symptomene
 • Råd og hjelp til hvordan hinder at plagene kommer tilbake.


Våre fysioterapeuter har ikke kommunal avtalehjemmel, som i prinsippet vil si at du ikke vil få dekket utgifter over egenandelstak to som er på ca 2700 kr per 1.1.2016. Med muskel- og skjelettplager havner man ofte langt bak i køen da andre pasientgrupper (revmatikere, opererte, barn, nevrologi etc) blir prioritert foran. Dette fører ofte til flere måneders ventetid.

Hos oss kan du starte din behandling i løpet av få dager.

Mange års erfaring

Massasje

Klinikk24 tilbyr skreddersydde massasjepakker som er utarbeidet og tilpasset gjennom flere års erfaring og i samspill med fysioterapeuter, osteopater og manuellterapeuter.

Produktet massasje er ikke ment som primær-behandling men kan være nyttig i forhold til forebygging av plager så lenge du har en noenlunde aktiv tilværelse i hverdagen.

Massøren er obs på å identifisere eventuelle problemer som trenger kyndig veiledning og vil ved behov ta i bruk hjelp fra spesialister i idrettsfysioterapi, osteopati eller manuellterapi.

Ved langvarige plager eller sterke smerter anbefaler vi først en utredning hos en av våre kyndige terapeuter, eventuelt en tur innom din fastlege.

identifiser problemet

Ultralyd

Som et supplement til den «vanlige» undersøkelsen kan vi tilby ultralyd hvor vi scanner muskler, ledd, nerver og sener.

Ultralydundersøkelser er dynamiske. Det vil si at personen kan utføre den smertefulle bevegelsen mens man scanner området. På denne måten kan man, i motsetning til f.eks en MR-undersøkelse, også identifisere skader som opptrer sekundært i forhold til gitte bevegelser.

Bruk av ultralyd gir oss en ekstra dimensjon for å stille riktig diagnose og gir oss samtidig nyttig informasjon når vi skal si noe om prognosen for rehabiliteringen. Ultralyd er spesielt verdifullt når vi skal påvise skader i leddbånd, sener, økt væske i ledd eller slimposer og muskulatur.

Vi bruker også ultralyd for å guide nålen ved injeksjoner

Presis behandling

Injeksjonsterapi

Vi har kompetansen og utfører ultralydveiledet injeksjon med f.eks kortison eller hyaluronsyre.

Ultralydveiledet injeksjon sikrer presis behandling. Kort sagt går det ut på at man guider nålen til den strukturen man ønsker å behandle. På den måten kan man være sikker på at man har truffet den strukturen man ønsker å treffe. «Blinde» injeksjoner er bevist å ha lav treffprosent, noe som fører til usikkerhet om rett struktur er truffet om effekten uteblir. Resultatet kan bli at man da får flere unødvendige injeksjoner. Hos Klinikk24 er vi alltid oppdatert på nyeste forskning og teknikker som brukes for å sikre deg som pasient best mulig behandling.

Eksempler der kortisoninjeksjon kan være et godt alternativ er slimposebetennelser i skulder, «frozen shoulder», synovitt, artritt mm. Hyaluronsyre har vist seg effektivt på bl.a artrose.

Har du spørsmål om denne behandlingen? Nøl ikke med å ta kontakt for mer info.

Alternativ behandling

Trykkbølge

Trykkbølge er en relativt ny alternativ fysikalsk behandlingsmetode som baserer seg på teknologi som genererer ikke-fokuserte trykkbølger, et såkalt «ballistisk prinsipp».
Fordi pulsene overføres via en konveks overflate på applikatoren / «trykkhammeren», gir dette en radial eller kjegleformet spredning av energien i hver enkelt trykkbølge. Trykkøkningen i vevene skjer på uhyre kort tid og gir et høyt energinivå og en hensiktsmessig spredning av energien i vevet.

Virkningsmekanismer
Virkningsfysiologisk bedrives det utstrakt forskning på fenomenet; økt blodsirkulasjon, lokalanestetisk effekt og bedre vevsmetabolisme/ anabole effekter er dokumentert. Behandlingen stimulerer og gir effektiv støtte til de underliggende mekanismene for kroppens selvreparerende evne. Det er vanlig å oppleve umiddelbar smertelindring og dermed bedret bevegelse.

Selve behandlingen
Forut for radial trykkbølgebehandling gjøres en klinisk/ funksjonell undersøkelse. Ultralyd og MR kan være gode supplement til diagnostisering og lokalisering av vevsforandringer, eksempelvis i tilfeller med kalkpåslag i ledd- og leddnære strukturer.

En behandlingsdose på 2000 pulser i smerteområdet er vanlig. Trykket (målt i bar, 2-4 bar er vanlig) varieres ut fra pasientens toleranse og angivelse av smertefokus. Behandlingstiden overstiger sjelden 10 minutter og gjennomføres med ca. 7 dagers intervall. En serie på 2-5 behandlinger er ofte tilstrekkelig. Behandlingen skal ikke skje parallelt med injeksjoner eller annen medikamentell støtte.

Hos oss bruker vi utelukkende rESWT på diagnoser vi har god erfaring med tanke på effekt og oppdatert forskning som viser effekt. Noen eksempler er hopperkne, akillestendinopati, skuldertendinopati osv, kalkskulder, hælspore, tennis-/golfalbue etc.

tilpass & form

INNLEGGSSÅLER

Vi forhandler såler fra Formthotics. Dette er gode såler vi kan tilpasse til den enkelte fot ved at vi varmer opp sålen og former den.

Såler kan være et godt tilleggsverktøy for å korrigere feilstillinger i foten. Vi opplever ofte at feilstillinger i foten kan forplante seg oppover og gi smerter/plager i både kne, hofte og rygg. Sålene egner seg også til forebyggende bruk. En rekke idrettsutøvere kommer til oss for å få tilpasset såler med det mål å optimalisere teknikken, øke kraftutviklingen etc.

Når vi tilpasser såler undersøker vi fotstilling nøye og ser på funksjonelle aktiviteter som gange, løp, hopp. Dette for å danne oss et best mulig bilde av bevegelsesmønsteret slik at vi kan tilpasse sålen på best mulig måte.

få behandling

Prisliste for klinikk

Vi tilbyr en rekke behandlingsformer og topp moderne rehabiliterings- og treningsfasiliteter.

Hos oss jobber det et stort tverrfaglig team bestående av fysioterapeuter, manuellterapeuter, kiropraktor, personlige trenere og fysiske trenere. Sammen bruker vi vår kompetanse for at du skal få best mulig oppfølging underveis og et resultat du er fornøyd med.

Manuellterapeut

Fysioterapeut

Spesialist i idrettsfysioterapi